00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
On air
12:57
2 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
2 мин
Жаңылыктар
15:01
4 мин
Ежедневные новости
16:00
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
17:05
39 мин
17:56
3 мин
Ежедневные новости
18:01
3 мин
18:55
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
19:05
38 мин
Ежедневные новости
20:00
4 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
2 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
7 мин
Максимальный репост
Минздрав проведет исследование для определения распространенности гепатитов В, С и ВИЧ-инфекции. Для чего это нужно?
16:08
32 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Көз мончок
Акча топтоо. Адам акча топтоодо кандай аракеттерди көрүү керек?
17:05
50 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Угрозы безопасности странам ОДКБ: какие меры нужно предпринять, чтобы более эффективно им противостоять
18:07
40 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Туяк
Туугандары жок экенине арман кылган. Саякбай Каралаевди эскерүү
19:06
48 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Об экономике и не только
Торговцы против ККМ – как мотивировать малый бизнес выходить из тени
20:06
43 мин
Ачык кеп
Конго-крым гемморагиялык оорусу кайра кайтып келеби?
23:05
42 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Кеңседе иштегендер кандай тамакты жегени туура? Гастроэнтерологдун кеңеши

CC0 / Pixabay / StockSnapОфисте тамактануу. Архивдик сүрөт
Офисте тамактануу. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 06.02.2023
Жазылуу
Адистин айтымында, түшкү тамактан баш тарткан адамдын ден соолугу солгундайт.
БИШКЕК, 6-фев. — Sputnik. Шашып тамактануу же түштө кофе менен булочка гана жеп алуу... Кеңседе иштегендердин бир тобу өзү тууралуу сөз болуп жатканын түшүндү болушу керек. Гастроэнтеролог Сергей Лопатин "Доктор Питер" басылмасына берген маегинде ден соолукту сакташ үчүн офис кызматкерлери кантип тамактанышы керектигин айтып берди.

Эмне үчүн түшкү тамак маанилүү?

Толук кандуу тамактануу ден соолукту сактоо үчүн зарыл. Тилекке каршы, офис кызматкерлери кээде түшкү тамакты өткөрүп жиберишет же булочка, печенье, кофеге ыраазы болуп отуруп калышат. Ошол эле учурда түшкү тамактан биз бир күндүк энергиянын дээрлик 40 пайызын алабыз. Демек, андан баш тартуу туура эмес.

Жашылча жеңиз

Тарелканын жарымында жашылчалар болгону жакшы. Бул витамин гана эмес, клетчатканын дагы нормасын толтурат. Клетчатка ичегилердин микрофлорасын кармап туруу, зат алмашууну тездетүү жана заңды нормалдаштыруу үчүн абдан зарыл.

Белок

Белок түшкү тамактын 40 пайызын түзүш керек. Адатта бул затты балыктан алышат. Бирок анын жытын баары эле жактыра бербегендиктен кесиптештердин кыжырын келтирбей, башка азыктарды караган оң. Мисалы, белок тоок этинде жана жумурткада дагы көп кездешет.

"Алаксытуучу" азыктар

Албетте, ары-бери басканда оозду кыбыратып, өзүңдү алаксыта турчу майда-чүйдө нерсе керек. Бирок алар момпосуй же печенье болбошу керек. Булар убактылуу энергия бергени менен көп өтпөй алсыратып, уйкуну келтирет. Анын ордуна жаңгактын ар кайсы түрүн жеген туура.
Тиш дарылап жаткан стоматолог. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 30.01.2023
Ооздон чыккан жагымсыз жыт кайсы оорулардан кабар берет? Адистин жообу
Жаңылыктар түрмөгү
0