00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:00
4 мин
Жаңылыктар
19:00
5 мин
Ежедневные новости
20:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
53 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Стоп-кадр
“Чоочун киши” сериалынын 2-сезону көрүүчүлөрдү эмнеси менен таң калдырат?
15:08
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:06
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Между строк
Холден Колфилд: герой нашего времени или бунтарь без причины?
18:06
49 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Гиннеске кирүү аракети: бир тонна бешбармакка канча жылкынын эти кетет

Жазылуу
Ак калпак күнү 2011-жылдан бери жыл сайын 5-мартта белгиленип келет

БИШКЕК, 20-фев. — Sputnik. 5-март — ак калпак жана улуттук кийимдер күнүнө карата Кыргызстандын тарыхында биринчи жолу бир тонна бешбармак жана 100 метрлик чучук жасалат. Бул тууралуу иш-чараны уюштуруучулардын бири Элнура Кулуева Sputnik Кыргызстан агенттигине билдирди.

Анын айтымында, кыргыздын улуттук тамак-ашын Гиннес рекорддор китебине киргизүү аракеттери көрүлүүдө.

"Буга чейин өзбек, казак туугандар палоо менен казак бешбармагын Гиннестин рекорддор китебине киргизиптир. Биз да улуттук тамак-ашты даңазалоо максатында аракет кылып жатабыз. Технологдор менен кеңешсек бир тонна беш бармакты жасоого беш жылкынын эти кетет экен", — деди Кулуева.

Кыргызское национальное блюдо — быжы - Sputnik Кыргызстан
Гүлазык, олобо, керчөө. Эзелтен келе жаткан кыргыздын эт тамактары
Ал ошондой эле учурда бешбармакты жасай турган жер аныкталып жатканын айтып, 5-мартта борбордук "Ала-Тоо" аянтында улуттук кийимдердин этно-фестивалы уюштуруларын кошумчалады.

Эскерте кетсек, 2011-жылдан бери жыл сайын 5-мартта ак калпак күнү белгиленип келет. 2016-жылы Жогорку Кеңеш бул күндү ак калпак жана улуттук кийимдер күнү деп белгилөө жөнүндө токтом кабыл алган.

Калпак кантип жасаларын билесизби? Бир көз жүгүртүп коюңуз.

Жаңылыктар түрмөгү
0