00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:06
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:00
5 мин
Между строк
Любимец классиков: почему русские писатели обожают Чехова?
18:05
37 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Окумуштуулар жүрөккө пайдалуу азыктарды атады

© Sputnik / Варвара Гертье / Медиабанкка өтүүОоруканадагы бейтап. Архив
Ооруканадагы бейтап. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Изилдөө иштерине 50дөн ашык өлкөдөн 218 миң адам катышкан.

БИШКЕК, 5-янв. — Sputnik. Канададагы Макмастер университетинин окумуштуулары сүт азыктарын туура колдонуу жүрөк кан тамырлары ооруларынын алдын аларын аныктап чыгышкан. Бул тууралуу Food News порталы жазып чыкты.

Холодильники карап жаткан кыз. Архив - Sputnik Кыргызстан
Окумуштуулар кеч тамактануунун зыян жактарын айтып беришти
Адистер бир гана сүт эмес, эт жана башка майлуу, бирок "дени сак" азык-түлүктөр жүрөккө пайдалуу деген жыйынтыкка келишкен.

Илимпоздордун изилдөө иштерине 50дөн ашык өлкөдөн 218 миң адам катышкан. Алар рационуна жараша беш тайпага бөлүнүшкөн. Жыйынтыгында жашылча-жемиш, жаңгак, балык, эт жана сүт азыктарын көп колдонгон адамдардын тайпасы жүрөк кан тамырларынын ооруларына аз чалдыгары аныкталган.

Жаңылыктар түрмөгү
0