00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:00
4 мин
Жаңылыктар
19:00
5 мин
Ежедневные новости
20:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
7 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
53 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Стоп-кадр
“Чоочун киши” сериалынын 2-сезону көрүүчүлөрдү эмнеси менен таң калдырат?
15:08
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:06
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Между строк
Холден Колфилд: герой нашего времени или бунтарь без причины?
18:06
49 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Шаурманы кантип пайдалуу тамакка айландырса болот. Диетологдордун иликтөөсү

Жазылуу
Диетолог Сергей Обложконун айтымында, шаурмада негизинен туура тамактанууга тиешелүү бардык азыктар бар.

БИШКЕК, 25-май — Sputnik. Диетологдор кадимки шаурманы кантип пайдалуу тамакка айландырса болорун айтып берди. Бул тууралуу РИА Новости жазды.

Диетолог Сергей Обложконун айтымында, шаурмада негизинен туура тамактанууга тиешелүү бардык азыктар бар. Мисалы, эт жана жашылчалар.

"Шаурмада эки нерсе ден соолукка зыяндуу. Биринчиси — нормадан ашык кошулган май, экинчиси — камыр. Андыктан, этти салып жатканда майын азыраак кыл деп сурансаңыз болот. Ал эми камырдан арылыш үчүн оролуп, бирок ичинде эч нерсе жок эки четин кесип салыңыз. Ошондо организмге пайдалуу белок, углевод жана клетчаткаларды ала аласыз", — деди Обложко.

Мындан тышкары, адистер шаурманы даярдап жаткан адам бат-баттан колун жууп туруусун эскертет. Анткени көпчүлүк учурда тамак сиңирүү органдарында оорулар гигиенанын жоктугунан пайда болот.

Жаңылыктар түрмөгү
0