00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Будь в курсе
Весна — испытание для аллергиков. Какие услуги доступны в ЦСМ и что покрывает страховой полис?
08:04
52 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
Быйыл өлкөдө айыл чарбасын каттоо жүргүзүлөт — каттоо качан башталат жана кандай жүрөт?
09:05
52 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
3 мин
Тема дня
Бесплатное обучение и цифровизация: как меняется школа КРСУ?
10:04
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Өлкөдө балдарды мектепке онлайн-каттоо жүрүүдө. Ата-энелер эмнелерди эске алышы керек?
11:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
Физика и математика в увлекательном формате: Кыргызстан в проекте «Сила ума»
12:04
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Биринчи жолу "Санарип дыйкан 2025" форуму өтөт — жасалма интеллект, инновациялык технологиялар
13:05
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
Карылыкты кантип жайлатуу керек же герантология илиминин негизи
15:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Көз мончок
"Турмуш курсаң кетип калат". Безетки бойдоктордун эле көйгөйүбү?
17:04
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
On air
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Стоп-кадр
Россия, Беларусия жана Түркияда ийгилик жараткан "Кыя" тасмасынын сыры эмне?
19:06
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Карылыкты кантип жайлатуу керек же герантология илиминин негизи
21:04
42 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Арыктоо үчүн күнүмдүк тамакка колдончу азыктар тизмектелди

© Sputnik / Евгений Биятов / Медиабанкка өтүү19-я Российская агропромышленная выставка "Золотая осень-2017"
19-я Российская агропромышленная выставка Золотая осень-2017 - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Адис жашылчадан жасалган салаттар ашказанда жакшы сиңиши үчүн өсүмдүк майы менен аралаштырууну сунуштаган. Ошондой эле кычкыл тартып турган азыктарды, тагыраагы, имбирь, хрен, чеснок жана пиязды колдонуу керектигин айткан.

БИШКЕК, 16-сен. — Sputnik. Дарыгер-диетолог Наталья Пугачева арыктайм дегендер күнүмдүк тамакка колдоно турчу азык-түлүктөрдү санап берди. Анын кеңештерин РИА Новости жазды. 

Адистин билдиришинче, ашыкча салмактан арылам дегендер салат жегенди адатка айлантышы керек. Бөтөнчө шпинат менен сельдерейден жасалгандары пайдалуу.

30 килограммга чейин арыктаган. Улгайган аял сыры менен бөлүштү

Ошондой салат жалбырактары клетчаткага, фолий жана аскорбин кислотасына бай. Ал эми курамындагы калий табигый заара чыгаруучу касиетке ээ.

"Капуста, бадыраң, кызылчанын дагы калориясы аз болгондуктан арыктаганга жакшы жардам берет. Ошондой эле тамактын сиңишин жөнгө салып, энергиянын алмашуусуна көмөктөшөт. Андан сырткары, ачуу тартып турган жашылчаларды — имбирь, хрен, чеснок жана пиязды азыкка колдонууну сунуштайм. Ар биринин пайдалуу компоненттери менен биологиялык активдүү заттары бар", — деген Пугачева.

Дарыгер жашылчадан жасалган салаттарды ашказанда жакшы сиңирүү үчүн өсүмдүк майы менен бир аз аралаштырууну сунуштаган.

Жаңылыктар түрмөгү
0