00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
6 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Көз мончок
Туура макияж жасоонун сырлары — быйыл кандай макияж модада?
15:04
50 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
ПРООН мектепте окуучуларга тамак уюштурууда 900 мектепти камсыздайт
17:31
26 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Киноблог
Нуар под дождем: режиссер о необычном проекте
18:06
46 мин
Новости науки и новых технологий
Что будет с нашим Солнцем через миллиарды лет?
18:52
4 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Ичегини жакшы иштетип, бетти тазартат. Организмге пайдалуу азык аталды

© Фото / Pixabay / iha31Каша. Архив
Каша. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Тамакка кебекти кошуп жегенде ал организмдеги пайдалуу бактерияларды азыктандырып, В, K витаминдери жана бакыт гормону болуп эсептелген серотонин бөлүнүп чыгат.

БИШКЕК, 5-ноя. — Sputnik. Буудай, сулу жана арпанын кебектери ичегини жакшы иштетүүгө жардам берет. Андыктан аны тамак рационуна сөзсүз кошуу керек. Бул тууралуу РИА Новости диетолог Ольга Деккердин айтымына таянып кабарлады.

Дарыгер кебек организмге пайдалуу экенин айтып, анын артыкчылыктарын санап берди.

  • Ичеги-карындын иштөөсүн жакшыртат;
  • Бат-баттан заңдап турууга жардам берет, башкача айтканда, ичти катырбайт;
  • Өттүн иштөөсүн да жакшыртат;
  • Пайдалуу бактерияларды азыктандырат. Алар В, K витаминдерин жана бакыт гормону болуп эсептелген серотонинди бөлүп чыгарат;
  • Бетти тазартат.

"Кебектин эң жакшысы — майдалангандары. Аларды йогурт, салат, котлет жана нанга кошуп жесе болот", — деди адис.

Семиртпейт. Уктаарда коркпой жеп жата турган тамак-аш, азыктар аталды

Диетолог кебекти туура тандоонун жолун да айтып берген.

"Кебекти тандоодо ага ун кошулганбы же жалаң эле кабыгы сатылып жатабы, ушуга көңүл буруу керек. Ошондой эле курамындагы углеводдун көлөмүнө да маани берүү зарыл. Углевод канчалык аз болсо, ошончо жакшы жана пайдалуу", — деди Деккер.

Буга чейин онколог Елена Смирнова кабакча жашылчасы (кабачок) ичеги-карыны жакшы иштебей жаткандарга миңдин бири экенин белгилеген.

Жаңылыктар түрмөгү
0