https://sputnik.kg/20210614/vinonu-ehmneler-menen-ichpesh-kerek-1052851687.html
Ашказанды бузат. Шарапты кайсы тамактар менен аралаштырбоо керектиги айтылды
Ашказанды бузат. Шарапты кайсы тамактар менен аралаштырбоо керектиги айтылды
Sputnik Кыргызстан
Дарыгер ичимдик менен айрым тамактарды кошо ичүү гастрит, ашказан жарасы жана панкреатит ооруларын күчөтөрүн билдирди. 14.06.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-06-14T09:06+0600
2021-06-14T09:06+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
шарап
ашказан
ден соолук
https://sputnik.kg/img/102283/37/1022833708_0:184:4466:2710_1920x0_80_0_0_f79df7857279d1652c31d0c7afa774b6.jpg
БИШКЕК, 14-июн. — Sputnik. Шарап менен эмнелерди аралаштырып жесе болбой турганын РИА Новостиге гастроэнтеролог Анна Денисова айтып берди.Адис шарап сыяктуу алкоголдук ичимдик менен майлуу жана ачуу тамактарды колдонуунун зыянын эскертти.Мындан тышкары, гастроэнтеролог күнүнө бир-эки гана бокал шарап ичүүнү сунуштап, көп ичүү ден соолукка зыян экенин кошумчалаган.Ошондой эле ичимдиктин өзүн эле ичүү да кооптуу экенин билдирген.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/102283/37/1022833708_0:43:4466:2851_1920x0_80_0_0_1320f96e660ab75f3148eab780771b58.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, шарап, ашказан, ден соолук
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, шарап, ашказан, ден соолук
Ашказанды бузат. Шарапты кайсы тамактар менен аралаштырбоо керектиги айтылды
09:06 14.06.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Дарыгер ичимдик менен айрым тамактарды кошо ичүү гастрит, ашказан жарасы жана панкреатит ооруларын күчөтөрүн билдирди.
БИШКЕК, 14-июн. — Sputnik. Шарап менен эмнелерди аралаштырып жесе болбой турганын
РИА Новостиге гастроэнтеролог Анна Денисова айтып берди.
Адис шарап сыяктуу алкоголдук ичимдик менен майлуу жана ачуу тамактарды колдонуунун зыянын эскертти.
"Куйрук май, колбаса, семга, скумбрия, маринаддалган жашылча, суши жегенде колдонгон васаби татымалын шарап менен аралаштырган болбойт. Бөтөнчө гастрити же ашказанында жарасы барлардын оорусу күчөп кетиши мүмкүн. Ичимдик менен майлуу тамак ашказанга түшкөндө панкреатит да катуу кармайт. Мындайда бейтап ооруканага түшүп, операциялык жол менен дарыланышы мүмкүн", — деген дарыгер.
Мындан тышкары, гастроэнтеролог күнүнө бир-эки гана бокал шарап ичүүнү сунуштап, көп ичүү ден соолукка зыян экенин кошумчалаган.
Ошондой эле ичимдиктин өзүн эле ичүү да кооптуу экенин билдирген.