00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Кеменгер
Жаңы кыргыз кандай болушу шарт?
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:06
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
8 мин
Между строк
Любимец классиков: почему русские писатели обожают Чехова?
18:09
37 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Тромбдун пайда болушуна шарт түзгөн азыктар аталды

© Sputnik / Томас Тхайцук / Медиабанкка өтүүЖашылча. Архив
Жашылча. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 01.11.2021
Жазылуу
Адис атеросклероз, варикоз менен жабыркап кандын уюшуна каршы антикоагулянттарды ичип жүргөндөр петрушка, базилик жана шпинаттан баш тартышы керектигин эскертти.
БИШКЕК, 1-ноя. — Sputnik. Кайсы азыктар тромбдун пайда болушуна шарт түзөрүн РИА Новости иммунолог Андрей Продеускага шилтеме берип жазды.
Дарыгер тамырларда кандын уюшуна улгайгандар, тамырлардын шишик оорусу менен жабыркандар, отуруп иштегендер жана жүрөк, кан тамыр оорулары барлар кабыларын айткан. Мындай адамдар К витамини көп азыктарды жегенден абайлашы керек. Себеби алар кандын коюуланышына жардам берет.
"Петрушка, шпинат жана базиликте К витамини өтө көп. Бөтөнчө, 100 грамм петрушкада 20 суткалык витаминдин дозасы бар. Ал эми базилик менен шпинат (100 граммы) алты-жети суткалык дозага ээ", — деген Продеус.
Дарыгер бейтаптын кан басымын өлчөп жатат. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 10.10.2021
Көтөрүлгөн кан басымды дарысыз түшүргөн ыкмалар. Адистин кеңеши
Кесиптеши, дарыгер Елена Малышева да анын оюн толуктап, бардык азык ченеми менен болушу керектигин, пайдалуу азыктардын да зыяндуу жактары болорун белгилеген.
"Мындайча айтканда, кандын уюу коркунучу адаттыгыдан бир нече эсе көп болот", — деген медик.
Ал атеросклероз, варикоз менен жабыркап кандын уюшуна каршы антикоагулянттарды ичип жүргөндөр петрушка, базилик жана шпинаттан баш тартышы керектигин кошумчалаган.
Жаңылыктар түрмөгү
0