00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:06
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
10 мин
Между строк
Любимец классиков: почему русские писатели обожают Чехова?
18:10
37 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Окумуштуулар өмүрдү 40 пайызга чейин кыскарта турган тамактарды атады

© Sputnik / Табылды КадырбековГамбургер. Архив
Гамбургер. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 14.12.2021
Жазылуу
Буудай уну, гамбургер, хот-дог, жууган май, сливки, майлуу сүт продукциялары эрте өлүмгө жетелеген тамактар деп табылды.
БИШКЕК, 14-дек. — Sputnik. Жогорку даражадагы кайра иштетилген азыктар ден соолукка зыянын тийгизип, эрте өлүмгө алып келет. Бул туурасында РИА Новости Eat This, Not That порталына шилтеме берип жазды.
Жашылча менен куурулган тоок. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 20.11.2021
Коронавирустан кийин кайсы азыктарды көп жеш керек? Дарыгердин кеңеши
Коомдук саламаттык сактоо тармагы боюнча канадалык эксперт Энди де Сантис өмүрдү кыскарта турган азыктарга буудай уну, гамбургер, хот-дог, жууган май, сливки, майлуу сүт азыктары кирерин айткан.
"Адамдар жогорку даражадагы кайра иштетилген азыктарды жегенди кескин түрдө азайтып, салттуу тамактанууга кайтып келүүнү ойлонгону дурус. Демек, үй шартындагы тамактар жана кайра иштетилбеген азыктарга өтүү сунушталат", — деп айткан изилдөөнүн автору Мариялаура Боначчо.
Ошондой эле ал статистикага ылайык, зыяндуу тамактардан толугу менен баш тартуу мүмкүн эместигин, ошого карабай өлчөмүн азайтуу керектигин кошумчалаган.
Жаңылыктар түрмөгү
0