00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:00
4 мин
Жаңылыктар
17:00
5 мин
Ежедневные новости
18:00
5 мин
Ежедневные новости
06:00
3 мин
Жаңылыктар
07:00
4 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
7 мин
Экономикалык панорама
Кыргызстан улуттук инвестициялык фонд түзмөй болду. Эмне ши аткарат?
17:08
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
6 мин
Тема дня
Без патентов: какие изменения ждут предпринимателей в торговле?
18:08
36 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
6 мин
Стимул
Ат жалында казан аскан компаниялар элди эмнеси менен кызыктырат?
19:07
48 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Особый акцент
Как бороться с кражами на предприятии — советы юриста
20:06
43 мин
Ачык кеп
Эски темир көрнөк-жарнактардын ордуна заманбап LED экрандар жайгашат – Бишкекте демонтаждоо иштери кандай жүрүүдө?
23:05
40 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Ракты чакырышы ыктымал. Диетолог тез даярдалган кесменин кооптуулугун айтты

© Фото / Pixabay /digitalphotolindsТез даярдалган кесме. Иллюстративдик сүрөт
Тез даярдалган кесме. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 07.04.2022
Жазылуу
Медик бул азыкты таңгагы менен бышыруу өтө кооптуу экенин эскерткен.
БИШКЕК, 7-апр. — Sputnik. Диетолог жана эндокринолог Полина Королева тез даярдалган кесмени көп колдонуу ден соолукка кандай коркунуч жаратарын айтты. Бул тууралуу РИА Новости жазды.
Медик бул азыкты таңгагы менен бышыруу өтө кооптуу экенин эскерткен.
"Желим таңгак (кесменин идиши) ысыганда андан токсин заттары бөлүнүп чыгып, ал залалдуу шишикти пайда кылышы ыктымал. Аталган азыкты чоң кишилер бир жумада бир жолу, балдар бир айда бир жолу гана жесе болот. Колдон келсе андан баш тартып койгон оң", — деген диетолог.
Эндокринолог кесмени айнек же керамика идишинде гана колдонуу керектигин белгилеген. Ичеги-карын оорулары, ашыкча салмак жана диабет менен жабыркагандар бул азыкты таптакыр жолотпошу керек.
Брокколи. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 30.03.2022
Организмди рак клеткаларынын жайылуусунан коргогон жашылча айтылды
Жаңылыктар түрмөгү
0