00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Будь в курсе
Весна — испытание для аллергиков. Какие услуги доступны в ЦСМ и что покрывает страховой полис?
08:04
52 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
Быйыл өлкөдө айыл чарбасын каттоо жүргүзүлөт — каттоо качан башталат жана кандай жүрөт?
09:05
52 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
3 мин
Тема дня
Бесплатное обучение и цифровизация: как меняется школа КРСУ?
10:04
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Өлкөдө балдарды мектепке онлайн-каттоо жүрүүдө. Ата-энелер эмнелерди эске алышы керек?
11:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
Физика и математика в увлекательном формате: Кыргызстан в проекте «Сила ума»
12:04
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Биринчи жолу "Санарип дыйкан 2025" форуму өтөт — жасалма интеллект, инновациялык технологиялар
13:05
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
Карылыкты кантип жайлатуу керек же герантология илиминин негизи
15:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Көз мончок
"Турмуш курсаң кетип калат". Безетки бойдоктордун эле көйгөйүбү?
17:04
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
On air
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Стоп-кадр
Россия, Беларусия жана Түркияда ийгилик жараткан "Кыя" тасмасынын сыры эмне?
19:06
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Карылыкты кантип жайлатуу керек же герантология илиминин негизи
21:04
42 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог: айрым жашылчалар кайнаган соң пайдалуу

© Фото / Pexels / Castorly StockКазанга кайнатылган брокколи. Иллюстративдик сүрөт
Казанга кайнатылган брокколи. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 25.06.2022
Жазылуу
Адис жашылчаларды өтө көп кайнатпаш керектигин айтат. Мисалы, брокколи, помидор, болгар калемпири сыяктуу жашылчалар 80-90 градус ысык сууда 4-5 мүнөт турса жетиштүү.
БИШКЕК, 25-июн. — Sputnik. Айрым жашылчалар чийки кезине караганда кайнатып жегенде организмге көбүрөөк пайда алып келет. Бул тууралуу диетолог, медицина илимдеринин доктору Маргарита Королева Sputnik радиосуна берген маегинде айтты.
Диетолог билдиргендей, сабиз, помидор, болгар калемпирин кайнаткан соң пайдалуу заттар ого бетер активдешет.
"Помидор менен кызыл калемпир ысыган учурда ликопен заты бөлүнөт. Бул абдан сонун антиоксидант. Ал ткандарды жана кандын курамын жакшыртат. Ошондой эле А витамини көбөйөт", — деди адис.
Медик брокколини жээрдин алдында ысык сууга чылап коюу туура экенин айтат. Анткени жашылчанын бул түрүндө сульфорафан заты бар. Ал организмге уу сыяктуу таасир этет. Ысык суу бул затты нейтралдаштырып коёт.
Ошол эле учурда Королева жашылчаларды өтө көп кайнатпаш керектигин айтат. Мисалы, брокколи, помидор, болгар калемпири сыяктуу жашылчалар 80-90 градус ысык сууда 4-5 мүнөт турса жетиштүү.
Суусундук ичип жаткан аял. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 22.06.2022
Диетолог ысыкта иччү суусундукка эмне кошпош керектигин айтты
Жаңылыктар түрмөгү
0