00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Максимальный репост
16:04
45 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
10 мин
Туяк
Орто Азияда кыз-келиндердин арасынан чыккан биринчи хирург, академик Какиш Рыскулова
19:11
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:00
4 мин
Об экономике и не только
Продвижение идей Великого Турана — каковы цели Турции в ЦА?
20:05
55 мин
Ачык кеп
ВИЧ менен ооругандардын арасында жаңы төрөлгөн баладан карыяларга чейин бар
23:04
44 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Кайсы татымалдар ден соолукка зыян алып келери айтылды

© Sputnik / Александр Вильф / Медиабанкка өтүүОливье салаты. Архив
Оливье салаты. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 08.11.2022
Жазылуу
Канчалык даамдуу болсо дагы айрым соустар организмге терс таасирин тийгизип коюшу мүмкүн.
БИШКЕК, 8-ноя. — Sputnik. Майонездин негизинде жасалган татымалдар адамдын организмине эң зыяндуу болуп эсептелет. Бул тууралуу Ura.ru менен болгон маегинде диетолог Елена Тихомирова билдирди.
Эксперт майонез өсүмдүк майынан жасалып, ага жумуртканын сарысы жана туз кошуларын белгиледи. Натыйжада соус жогорку калориялуу болуп, денедеги суюктукту кармап сыртка чыгарбай коёт. Тихомирова зыяндуу соустардын катарына сырдан жасалган татымал дагы кирерин кошумчалады.
"Организмге көбүрөөк пайдалуу татымалдар тууралуу айта турган болсом, хрен жана горчицадан жасалгандарын сунуштайм. Булар ачуу болгондуктан капиллярдык кан айланууну, мээнин иштешин жакшыртат. Кан айланган соң, кол менен бут жакшы иштей баштайт", — деди Тихомирова.
Ал эми болбой эле майонез жегиси келген адамдарга адис майлуулугу төмөнүн алууну сунуштайт.
Баклажан кутучасы менен кыз. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 05.11.2022
Дарыгер кандай оорусу барлар баклажан жебеши керектигин айтты
Жаңылыктар түрмөгү
0