00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Максимальный репост
16:04
45 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Көз мончок
Саламдашуу — адептин башаты. Канткенде жаштарга учурашуунун маанисин, адебин үйрөтөбүз?
17:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
7 мин
Тема дня
Итоги Российско-Кыргызского медиафорума: как медиа формируют ценности молодежи?
18:09
39 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Туяк
Орто Азияда кыз-келиндердин арасынан чыккан биринчи хирург, академик Какиш Рыскулова
19:06
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
12 мин
Об экономике и не только
Продвижение идей Великого Турана — каковы цели Турции в ЦА?
20:13
55 мин
Ачык кеп
ВИЧ менен ооругандардын арасында жаңы төрөлгөн баладан карыяларга чейин бар
23:04
44 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Шишкебекке этти кантип туура тандаш керек? Гастроэнтерологдун кеңеши

© Sputnik / Виталий Тимкив / Медиабанкка өтүүШишкебек. Архив
Шишкебек. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 29.04.2023
Жазылуу
Адатта кыргызстандыктар май майрамдарын жаратылыш койнунда, жагымдуу тамак үстүндө өткөрүүнү жакшы көрүшөт.
БИШКЕК, 29-апр. — Sputnik. Шишкебек, жаратылыш, эс алуу, жаз... Албетте, мунун бардыгы жакшы. Бирок дем алыш ойдогудай болуп, тамагыбыз ден соолукка пайдалуу болуш үчүн шишкебекке этти туура тандоонун жол-жобосун "Доктор Питер" басылмасына гастроэнтеролог жана гепатолог Сергей Лопатин айтып берди.
Тоок эти
Уй же койдун этине караганда тооктун эти жеңил келип, өзгөчө диетадагы адамдарга пайдалуу болуп эсептелет. Бирок канат менен буттарда калория жогору. Төш эт шишкебек үчүн эң ыңгайлуу вариант.
Балык
Сёмга, скумбрия, форель сыяктуу балыктарды тандаңыз. Ошол эле учурда болушунча майы азыраагын алыңыз. Анткени май агып, чокко түшөт дагы күйгөн май канцерогенге айланып, ыш менен келип этке сиңет. Ал эми бул нерсе рак клеткаларын пайда кылат.
Кой жана уй эти
Бул эттерде дагы майдын аз болгону жакшы. Себебин жогоруда түшүндүрдүк. Ошондой эле бышып келе жаткан этти карап туруңуз. Эгер отко какталган учурда сыртына суу бөлүнүп чакса, демек, ал эскирип кеткен азык.
Жаратылышта эс алып жаткан үй бүлө. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 24.04.2023
Азабын тартпайм десеңиз... Жаратылышта эс алуунун төрт эрежеси
Жаңылыктар түрмөгү
0