00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
6 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:07
48 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Кеменгер
Жаңы кыргыз кандай болушу шарт?
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:06
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
8 мин
Между строк
Любимец классиков: почему русские писатели обожают Чехова?
18:09
37 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Карылыкка моюн сунбайм десеңиз ак чай ичиңиз. Адистин сунушу

© Sputnik / Табылды КадырбековТрадиции по приему гостей в Кыргызстане
Традиции по приему гостей в Кыргызстане - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Адис чайды күнүнө сегиз кружкадан ичүү зарыл экендигин белгилеген.

БИШКЕК, 7-авг. — Sputnik. Фитнес жаатындагы британиялык адис Ники Виброу картаюуну жайлатып, организмдеги суунун балансын кармап турган ыкманы атады. Анын айтымында, бул үчүн күнүнө сегиз кружка чай ичүү керек. Адистин билдирүүсүн "Известия" жазды. 

Чай жалбырактары. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жаштыкты узартуучу азыктар аныкталды
Виброу картаюуга клеткадагы химиялык реакциялар алып келерин түшүндүрүп берген. Тагыраагы, зыяндуу делген элементтер клеткага кычкылтек жеткирбей, коллагендин (организмдеги желим заттарды жаратуучу ткань — ред.) деңгээлин төмөндөтөт. Бул өз кезегинде теринин өңүн өчүрүп, шуудурап калышына алып келет.

Адис белгилегендей, көптөгөн иликтөөлөр көк же ак чай ичкендердин клеткалары башкаларга салыштармалуу кеч картайганын көргөзгөн.

Ал өзү чайларды көп иче турганын жана картаюунун алдын алып жатканын сезгенин айтып берген. Ошондой эле териси чоюлчаак тартып арыктаганын, мындан тышкары, холестерини азайганын кошумчалаган.

Жаңылыктар түрмөгү
0