00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
3 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Таберик
13:33
25 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
18:00
4 мин
Жаңылыктар
19:00
5 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Будь в курсе
В Налоговое законодательство КР вносят очередные изменения. Кого они коснутся?
08:05
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Кыргыз улуттук “Манас” театры 2024-жылы 250дөн ашык иш-чара өткөрдү — кийинки жылы кандай өзгөрүүлөр болот?
09:06
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:00
4 мин
Будь в курсе
Бишкек стал больше. Как скорая помощь будет охватывать новые территории?
10:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:00
4 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкектеги ышты өлчөгөн жабдуулар туура эмес иштейби? Ыш менен күрөшүү кандай жүрүүдө?
11:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
Новые купюры и упорядочение дорожного движения: о чем говорили в Кыргызстане в начале прошлого года
12:04
54 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Кайра иштетүүнү жандантып, туризмди колго алууну көздөгөн Аксы району
13:04
51 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
ЕАЭБде мамлекеттик сатып алууларга катышууну кеңейтүү үчүн кандай иштер жүргүзүлүүдө?
15:04
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Структура личности
Изобретение студента из Кыргызстана станет помощником юных биологов и химиков
16:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Көз мончок
Аялдын төрөттөн кийинки жашоосунун өзгөрүшү. Жолдошунун жана кайын журтунун колдоосуна муктажбы?
17:04
51 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Парк высоких технологий: кто такие айтишники и какие льготы им доступны?
18:07
51 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Туяк
Жусуп Баласагындын кыргызга таандыгын далилдеген окумуштуу Качкынбай Артыкбаев
19:06
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Об экономике и не только
Экономические итоги 2024-го года в Кыргызстане
20:06
54 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
ЕАЭБде мамлекеттик сатып алууларга катышууну кеңейтүү үчүн кандай иштер жүргүзүлүүдө?
21:04
49 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

3-4 күнгө деп чаралап салат жасабагыла. Диетолог жаңы жылдык дасторкон тууралуу

Жазылуу
Жаңы жылдык дасторконду түрдүү тамак-аш, таттуу, ичимдиктер менен толтуруп тосуу кажетпи? Мунун баарын аралаштырып жеген адамдын ашказаны кандай абалда болот? Салаттагы азыктардын витаминин сактап калуу үчүн аны кантип даярдоо керек? Бул суроолорго Республикалык ден соолукту чыңдоо жана массалык коммуникация борборунун дарыгери, диетолог Марина Дүйшөнкулова жооп берди.
Ал Жаңы жыл майрамындагы дасторконду даярдоодо тамак-аштын көлөмүнөн тышкары, андагы азыктардын курамына дагы маани берүүгө чакырды.
"Бул күндөгү көрүнүштү мындай сүрөттөйт элем. Кандайдыр бир көлөмдөгү идишти алалы дагы, ага сууну куялы, салатты салалы, анын үстүнө эт салабыз, жашылча-жемишти, андан кийин таттууларды, кээ бирлер анын үстүнө спирт ичимдигин кошот, анан "көп тоюп алдым, аш кылып коёюн" деп таттуу суусундуктарды ичишет. Ошентип туруп идиштин капкагын жаап, коюп коёлу. Бир-эки саатта жанагы аралашма кычып кетет да. Биздин ичибизде деле ошондой көрүнүш болот. Болгону биз аны көрбөйбүз, жытын билбейбиз. Менимче, ашказанды антип кыйноонун кажети жок", — деди адис.
Ошондой эле ал майрамга салатка жашылчаларды кайнатууда кабыгын аарчыбай, идиштин капкагын жаап бышыруу менен андагы витаминдердин 70 пайызын сактап калуу мүмкүн экенин айтып берди. Дүйшөнкулова негизинен салаттарды чийки жашылчалардан жасоону сунуштады. Мындан тышкары, үч-төрт күн жейм деп чаралап оливье жасоо туура эмес экенин, андагы майонез төрт сааттан кийин эле бузула баштаарын түшүндүрдү.
Тема боюнча:
Биоактивдүү кошулмалардын башаламан сатылганы кооптуу. Адистин маеги
Жаңылыктар түрмөгү
0