00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
4 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
5 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:00
4 мин
Новости науки и новых технологий
18:51
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Новости науки и новых технологий
08:58
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
7 мин
Будь в курсе
Как подойти кыргызским школьникам к выбору ВУЗа в России?
12:08
55 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Чакан жана орто бизнеске пайызсыз насыя берүү программасы натыйжа бердиби?
13:04
26 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Кыргызстанда таштанды чогултууга канча жана эмне үчүн акы төлөө сунушталууда?
13:31
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
Как без проблем унаследовать приватизированную квартиру — советы юриста
14:04
48 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Өкмөт ушул жылдын аягына чейин бардык турак үйлөрдү камсыздандыруу тапшырмасын берди — кантип ишке ашат?
15:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Личный интерес
Конгресс аналитиков: новые исследования и проекты для будущего Евразии
16:04
52 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
Келечектин каржысы. Кытай санарип акчаны кантип ишке ашырды?
17:04
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
День пожилого человека: какого внимания хочется людям «серебряного возраста» в КР
18:07
38 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Стимул
Китеп дүйнөсүнө жол көрсөткөн китепканачылар – Санарип доорунда китепкананын ролу кандай өзгөрүүдө?
19:06
48 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Особый акцент
Как без проблем унаследовать приватизированную квартиру — советы юриста
20:06
48 мин
Ачык кеп
Өкмөт ушул жылдын аягына чейин бардык турак үйлөрдү камсыздандыруу тапшырмасын берди — кантип ишке ашат?
23:04
42 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Оңой жана даамдуу: таңдайды такылдаткан чак-чак кантип жасалат. Видеорецепт

Жазылуу
Үй шартында улуттук тамак-ашты кантип тез жана оңой даярдоонун жол жобосун көрүңүз.

Бул сапар татар ашканасына таандык болгон чак-чакты бал кошуп жасайбыз.

Оңой жана даамдуу: Бишкекте хитке айланган хан-палоонун видео рецепти - Sputnik Кыргызстан
Оңой жана даамдуу: Бишкекте "хитке" айланган хан-палоонун видео рецепти
Sputnik Кыргызстандын "Оңой жана даамдуу" деп аталган рубрикасынан кыргыз жана чыгыш ашканасынын тамак-ашынын кантип даярдаларын көрө алабыз.

Бул жумада "Омар не Хайям" ресторанынын ашпозчусу Умид Юлдашев чак-чак кантип жасаларын көрсөтүп берет.

Чак-чак ар бир үй-бүлөнүн өзүнүн жасоо ыкмасы менен айырмаланышы мүмкүн, бирок керектелүүчү азыктар окшош. Ал —жумуртка менен жогорку сорттогу ун. Жаңгак менен кургатылган жемиш кошуп койсо, ашыктык кылбайт.

Алты кишиге чак-чак жасаш үчүн төмөнкү азыктар керек:

ун — 400 г
жумуртка — 4 даана
туз — 5-7 гр
уксус —1/2 аш кашык
сода — 2 г
өсүмдүк майы — 500 мл
бал — 4 аш кашык

Кооздойм десеңиз төмөнкүлөрдү кошосуз:

жаңгак — даамына жараша
мейиз — даамына жараша

Бул таттуу тамак эки саатта даяр болот

Таңдайдан даамы кетпейт! Өзбектердин пирожок тамагынын видео рецепти - Sputnik Кыргызстан
Таңдайдан даамы кетпейт! Өзбектердин "пирожок" тамагынын видео рецепти
Чуңкур табакка жумуртка, татымына жараша туз салып, содага уксус куюп, камыр жуурулат. Аны желим баштыкка ороп, жылуу жерге 20 мүнөттөй коюп коет да, кайрадан ийлейт.

Көмөч сымал формадагы камырды төрткө бөлүп, жука кылып (2 мм.) жайылат. Аны видеодо көрсөтүлгөндөй узунан ичке-ичке кылып кесип чыгат.

Андан соң өсүмдүк майын казанга же көмөч казанга куюп, ысып чыккандан кийин боорсок сымал 3-4 мүнөткө чейин бышырып алат. Бышкан ичке камыр жегенде кыртылдап турушу керек. Аны топтоп туруп, үстүнө май куят. Каалагандай формага келтирип, мейиз же жаңгак менен кооздоп коюшат.

Чак-чакты адатта конок келгенде же майрамдык дасторконго коюшат. Болбосо жөн гана чай же кофе менен жесе да болот.

Тамагыңыз даамдуу болсун!

Жаңылыктар түрмөгү
0