БИШКЕК, 5-июл. — Sputnik. Майы аз сүт жана сүт азыктарын өз өлчөмү менен пайдалануу бир катар оорулардын өнүгүүсүнүн алдын алат. Бул тууралуу Medical Ехpress басылмасы макалада жазды.
Испаниялык окумуштуулар бул жаатта бир катар изилдөөлөрдү жасаган.
Адистер сүт жана сүт азыктарынын профилактикалык касиеттерин изилдеген 14 анализ жүргүзгөн. Алар бир нече этаптан туруп, бир топ окумуштуулар катышкан.
Изилдөөлөрдө сүттүн кыр арка сөөктөрдү бекемдей турганы жазылган.
РФтин Саламаттык сактоо министрлигинин штаттан тышкаркы диетологу Виктор Тутельян RT ресурсуна сүт азыктары боюнча комментарий берген. Ал сүт белоктун, кальцийдин жана бир катар активдүү бирикмелердин булагы экенин билдирген. Дарыгер бул продуктунун рактын өнүгүшүн жана диабеттин алдын ала турганы илимий далилдене электигин кошумчалаган.