https://sputnik.kg/20200822/pajdaluu-kolbasany-kantip-tandoo-kerek-1049387660.html
Өңүнө, этине карагыла. Пайдалуу колбасаны кантип тандоо керек
Өңүнө, этине карагыла. Пайдалуу колбасаны кантип тандоо керек
Sputnik Кыргызстан
Адистин айтымында, накта колбаса таза эттен жасалып, көпкө чейин сакталбайт. Баасы дагы кымбат болгондуктан атайын дүкөндөрдөн гана табууга болот. 22.08.2020, Sputnik Кыргызстан
2020-08-22T09:50+0600
2020-08-22T09:50+0600
2021-12-14T14:27+0600
https://sputnik.kg/img/103008/20/1030082033_0:414:4137:2741_1920x0_80_0_0_7b8503c8ab0a554dd0a549d6f8cda6de.jpg
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2020
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/103008/20/1030082033_214:0:3869:2741_1920x0_80_0_0_87219d2a8eea1c757c141745e47274cc.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, колбаса
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, колбаса
Өңүнө, этине карагыла. Пайдалуу колбасаны кантип тандоо керек
09:50 22.08.2020 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Адистин айтымында, накта колбаса таза эттен жасалып, көпкө чейин сакталбайт. Баасы дагы кымбат болгондуктан атайын дүкөндөрдөн гана табууга болот.
БИШКЕК, 22-авг. — Sputnik. Ден соолукка зыяны тийбеген колбаса сатып алам дегендер анын өңүнө жана этине көңүл бурушу керектигин Sputnik радиосуна дарыгер-диетолог Елена Соломатина түшүндүрүп берди.
Анын айтымында, башында колбаса пайдалуу жана тоюмдуу азыктардын бири катары ойлонуп табылып, ичине организмге керектүү көп затты камтыган. Бирок убакыттын өтүшү менен ага консерванттар, өңүн күлгүн кылып, даамын ачкан нитриттер кошулуп калды.
Эттин сүрсүгөнү ышталганына караганда пайдалуу. Адистин кеңеши
"Пайдалуу делген колбаса таза эттен жасалат, аны көпкө сактаганга болбойт. Мындай колбасалар кымбат дагы турат. Аны атайын дүкөндөрдөн гана табууга болот. Ошондуктан колбаса аларда эти көп бекен, ошону карагыла. Эгер жыты буркурап турса, өндүргөндөр бир нерсесин жаап-жашырып жатат деп ойлосо болот. Ал эми өңү күлгүн болсо ашыкча түс бергенин айтып турат", — деген Соломатина.
Мындан сырткары, дарыгер ышталган колбасадан оолак болууну айтып, ордуна бастурманы — катуу басылып жасалганын алууну сунуштаган.