https://sputnik.kg/20210607/ichegini-zhakshy-tazalagan-azyk-1052749007.html
Ичегини кайсы суусундук жакшы тазалайт? Адистин кеңеши
Ичегини кайсы суусундук жакшы тазалайт? Адистин кеңеши
Sputnik Кыргызстан
Диетологдун айтымында, квас Е, А витаминдерине жана аскорбин кычкылына бай. Анын курамында сүт, уксус кычкылдары көп болгондуктан чаңкоону да бат кандырат. 07.06.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-06-07T08:35+0600
2021-06-07T08:35+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
россия
дүйнөдө
диетолог
ичеги
суусундук
кеңеш
квас
https://sputnik.kg/img/104670/57/1046705764_0:22:1920:1102_1920x0_80_0_0_b49e9c49bd6d51bbdd8709a76c2396bc.jpg
БИШКЕК, 7-июн. — Sputnik. Дайыма квас ичип туруу тамак сиңирүүгө жана теринин абалына оң таасирин тийгизет. Бул тууралуу РИА Новостиге эндокринолог жана диетолог Татьяна Бочарова билдирген.Анын айтымында, квас B тобундагы витаминдерге бай.Аталган витамин жетишпей жатканда адам тез чарчап, эст тутуму начарлап, нерв системасында көйгөй жарала турганы маалым болду.Диетологдун айтымында, квас Е, А витаминдерине жана аскорбин кычкылына бай. Анын курамында сүт, уксус кычкылдары көп болгондуктан чаңкоону да бат кандырат.Бочарова квас ачытылып жасалгандыктан бир кружкасы же 0,3 литри табитти ачып, ичегини жумшак тазалап, тамак сиңирүүгө оң таасирин тийгизе турганын белгилеген.
https://sputnik.kg/20210601/tamak-siniruu-dietolog-adis-1052675605.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104670/57/1046705764_110:0:1817:1280_1920x0_80_0_0_7ceb18923e486085de4ebb8597b56570.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, россия, дүйнөдө, диетолог, ичеги, суусундук, кеңеш, квас
жаңылыктар, коом, россия, дүйнөдө, диетолог, ичеги, суусундук, кеңеш, квас
Ичегини кайсы суусундук жакшы тазалайт? Адистин кеңеши
08:35 07.06.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Диетологдун айтымында, квас Е, А витаминдерине жана аскорбин кычкылына бай. Анын курамында сүт, уксус кычкылдары көп болгондуктан чаңкоону да бат кандырат.
БИШКЕК, 7-июн. — Sputnik. Дайыма квас ичип туруу тамак сиңирүүгө жана теринин абалына оң таасирин тийгизет. Бул тууралуу
РИА Новостиге эндокринолог жана диетолог Татьяна Бочарова билдирген.
Анын айтымында, квас B тобундагы витаминдерге бай.
"Организмде B витамини жетишпеген учурда тери сезгенип, ал майлуу боло баштайт. Мындан сырткары, чач түшүп, какач пайда болот", — деди дарыгер.
Аталган витамин жетишпей жатканда адам тез чарчап, эст тутуму начарлап, нерв системасында көйгөй жарала турганы маалым болду.
Диетологдун айтымында, квас Е, А витаминдерине жана аскорбин кычкылына бай. Анын курамында сүт, уксус кычкылдары көп болгондуктан чаңкоону да бат кандырат.
Бочарова квас ачытылып жасалгандыктан бир кружкасы же 0,3 литри табитти ачып, ичегини жумшак тазалап, тамак сиңирүүгө оң таасирин тийгизе турганын белгилеген.