https://sputnik.kg/20211210/kok-chajdyn-pajdasy-ajtyldy-1054917288.html
Диетолог: көк чай рак клеткаларынын өрчүү тобокелчилигин азайтат
Диетолог: көк чай рак клеткаларынын өрчүү тобокелчилигин азайтат
Sputnik Кыргызстан
Ошол эле учурда адис кан басымы төмөн, боор, ичеги оорусу барлар көк чайды этияттап ичиши керектигин эскерткен. 10.12.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-12-10T08:29+0600
2021-12-10T08:29+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
көк чай
пайда
рак
табит
диетолог
https://sputnik.kg/img/07e4/09/05/1049532219_0:154:1920:1240_1920x0_80_0_0_f302d33f17602807b4c95178ca13e5ce.jpg
БИШКЕК, 10-дек. — Sputnik. Күн сайын ченеми менен көк чай ичүү коркунучтуу илдеттердин өрчүү тобокелчилигин азайтат. Бул тууралуу диетолог Татьяна Иванникова РИА Новостиге билдирген.Ал аталган суусундук адамдын жанын жай алдырып, табитти көп ачпайт. Башкача айтканда, көк чай ичкен соң адам көп тамак жегиси келбей калат. Көк чайда катехин жана С витамини көп экени белгиленди.Ошол эле учурда адис кан басымы төмөн, боор, ичеги оорусу барлар көк чайды этияттап ичиши керектигин эскерткен.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e4/09/05/1049532219_0:94:1920:1300_1920x0_80_0_0_d351c7ea4236a9323d3c4a56f6c13af8.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, көк чай, пайда, рак, табит, диетолог
жаңылыктар, коом, көк чай, пайда, рак, табит, диетолог
Диетолог: көк чай рак клеткаларынын өрчүү тобокелчилигин азайтат
08:29 10.12.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Ошол эле учурда адис кан басымы төмөн, боор, ичеги оорусу барлар көк чайды этияттап ичиши керектигин эскерткен.
БИШКЕК, 10-дек. — Sputnik. Күн сайын ченеми менен көк чай ичүү коркунучтуу илдеттердин өрчүү тобокелчилигин азайтат. Бул тууралуу диетолог Татьяна Иванникова
РИА Новостиге билдирген.
Ал аталган суусундук адамдын жанын жай алдырып, табитти көп ачпайт. Башкача айтканда, көк чай ичкен соң адам көп тамак жегиси келбей калат. Көк чайда катехин жана С витамини көп экени белгиленди.
"Катехиндер капиллярларды бекемдеп, рак клеткаларынын өрчүү тобокелчилигин азайтып, иммунитетти бекемдөөгө жардам берет", — деген медик.
Ошол эле учурда адис кан басымы төмөн, боор, ичеги оорусу барлар көк чайды этияттап ичиши керектигин эскерткен.