https://sputnik.kg/20211222/kolbasa-rakka-kabyluu-korkunuchu-1060612571.html
Нутрициолог рак оорусун чакырчу көп желген азыкты атады
Нутрициолог рак оорусун чакырчу көп желген азыкты атады
Sputnik Кыргызстан
Дарыгер аллергиясы бар адамдарга колбасадан таптакыр эле баш тартууну сунуштаган. Аталган азыкка организмге пайдасын тийгизбеген нерселер көп кошулат. 22.12.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-12-22T08:31+0600
2021-12-22T08:31+0600
2021-12-22T08:31+0600
медицина
рак
дарыгер
кеңеш
колбаса
https://sputnik.kg/img/07e5/0c/15/1060612544_0:0:3072:1728_1920x0_80_0_0_4022255e502918f0c1dbfd710a8494dd.jpg
БИШКЕК, 22-дек. — Sputnik. Ышталган колбасаны көп колдонуу ракка кабылуу тобокелчилигин кыйла жогорулатат. Бул тууралуу нутрициолог Мария Тихомирова билдиргенин РИА Новости кабарлады.Анын айтымында, аталган азыкта соя, даам күчөткүч, нитрат, консервант, төмөнкү сапаттагы май көп.Буга чейин адистер ышталган колбаса адамды чарчата турганын айтышкан.
https://sputnik.kg/20210113/majramdardan-kijin-aryktoo-zholu-1051086592.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/0c/15/1060612544_341:0:3072:2048_1920x0_80_0_0_66cbedb25e9c32b520f874314b4f907a.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
медицина, рак, дарыгер, кеңеш, колбаса
медицина, рак, дарыгер, кеңеш, колбаса
Нутрициолог рак оорусун чакырчу көп желген азыкты атады
Дарыгер аллергиясы бар адамдарга колбасадан таптакыр эле баш тартууну сунуштаган. Аталган азыкка организмге пайдасын тийгизбеген нерселер көп кошулат.
БИШКЕК, 22-дек. — Sputnik. Ышталган колбасаны көп колдонуу ракка кабылуу тобокелчилигин кыйла жогорулатат. Бул тууралуу нутрициолог Мария Тихомирова билдиргенин
РИА Новости кабарлады.
Анын айтымында, аталган азыкта соя, даам күчөткүч, нитрат, консервант, төмөнкү сапаттагы май көп.
"Колбасага эт деле кошулат. Бирок анын сапаты күмөн жаратат. Мындай колбаса гистаминдин деңгээлин жогорулатат. Ошондуктан аллергиясы барлар андан баш тартканы оң. Мындан сырткары, бул азыктын курамында нитрозодиметиламин абдан көп. Бул ашказан рагына кабылуу тобокелчилигин жогорулатат", — деген адис.
Буга чейин адистер ышталган колбаса
адамды чарчата турганын айтышкан.