00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:00
4 мин
Жаңылыктар
19:00
5 мин
Ежедневные новости
20:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
53 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Стоп-кадр
“Чоочун киши” сериалынын 2-сезону көрүүчүлөрдү эмнеси менен таң калдырат?
15:08
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:06
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Между строк
Холден Колфилд: герой нашего времени или бунтарь без причины?
18:06
49 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Кыргызстандыктар соңку жылдары этти көп жей баштады. Расмий статистика

© Sputnik / Табылды КадырбековТамак даярдоо. Архив
Тамак даярдоо. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 30.09.2022
Жазылуу
Баары бир эттин көлөмү нормага жете элек, жылына бир адам 61 килограммдан кем эмес жеш керек.
БИШКЕК, 30-сен. — Sputnik. Кыргызстандыктар соңку жылдары орто эсеп менен алганда эт жана эт азыктарын көбүрөөк жей баштады.
Улуттук статистика комитети өлкөнүн керектөөчүлөр рыногу боюнча 2017-2021-жылдарга карата маалыматын жарыялады.
Бир адам жылына төмөнкүдөй көлөмдө эт жейт:
2017-жылы — 38,5 кг;
2018 — 40,3 кг;
2019 — 41,9 кг;
2020 — 42 кг;
2021 — 43,3 кг.
Деген менен бул нормага жетпейт. Өкмөт тарабынан бекитилген орточо физиологиялык керектөө ченемдери боюнча кыргызстандыктар бир жылда 61,3 килограммдан кем эмес эт жеши керек.
Эт базар. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 27.09.2022
Кыргызстан экспорттогон малдын ич этинин көлөмү эки эсе азайып кетти
Жаңылыктар түрмөгү
0