https://sputnik.kg/20230321/zhakshy-saktoogo-zhardam-bergen-azyktar-1073745850.html
Нутрициолог жаштыкты сактоого жардам берген азыктарды санады
Нутрициолог жаштыкты сактоого жардам берген азыктарды санады
Sputnik Кыргызстан
Адис терини бузган азыктарды дагы тизмектеп берди. 21.03.2023, Sputnik Кыргызстан
2023-03-21T09:53+0600
2023-03-21T09:53+0600
2023-03-21T09:53+0600
тери
азык
таттуу
жашылча
https://sputnik.kg/img/07e7/03/14/1073745684_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_d7d796b63181e263fabf8d0b442b7be1.jpg
БИШКЕК, 21-мар. — Sputnik. Нутрициолог Наталья Конюхова жаштыкты узартууга жардам берген азыктарды санап бергенин "Известия" жазды. Адис таттуу ун азыктары, десерт, сүт азыктары жана жемиштер теринин клеткаларын бузуп, эрте картаюуга алып келерин эскертти.Конюхованын айтымында, жашылча, татымал (пряность), калемпир жана козу карын картаюу процессин жайлатат.Татымалдардын көбүндө майлардын зат алмашуусун жакшыртуучу розмарин кислотасы бар, бул жалпысынан эле арыктоого жардам берет. Мындан тышкары, антиоксиданттык жана сезгенүүгө каршы таасири бар.Нутрициологдун айтымында, А витаминге бай кызыл түстөгү азыктар, мисалы, дарбыз, помидор, кызыл калемпир уулуу заттар менен шишиктерден арылууга жардам берип, териге жаркыраган өң берет.Ошондой эле В витамини клеткалардын калыбына келишине көмөктөшүп, организмдеги зат алмашуу процесстерин тездетет. Ал жумуртканын сарысында, авокадо, спаржа, козу карын, кызылча жана бадамда болот.Мындан сырткары, күнүмдүк рациондо белок болушу шарт. Ал этте, балыкта жана деңиз азыктарында бар.Адис организмдеги айрым заттардын жетишсиздигин толтуруу үчүн темир, цинк, марганец жана магний алып ичсе болорун айтты. Алар коллагендин иштелип чыгышына жардам берет.
https://sputnik.kg/20230320/daryger-vitamin-ashykcha-ichuu-kooptuu-1073738825.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e7/03/14/1073745684_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_0a663fb6c4a88b3b47484b603be11093.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
тери, азык, таттуу, жашылча
тери, азык, таттуу, жашылча
Нутрициолог жаштыкты сактоого жардам берген азыктарды санады
Адис терини бузган азыктарды дагы тизмектеп берди.
БИШКЕК, 21-мар. — Sputnik. Нутрициолог Наталья Конюхова жаштыкты узартууга жардам берген азыктарды санап бергенин "
Известия" жазды.
Адис таттуу ун азыктары, десерт, сүт азыктары жана жемиштер теринин клеткаларын бузуп, эрте картаюуга алып келерин эскертти.
Конюхованын айтымында, жашылча, татымал (пряность), калемпир жана козу карын картаюу процессин жайлатат.
Татымалдардын көбүндө майлардын зат алмашуусун жакшыртуучу розмарин кислотасы бар, бул жалпысынан эле арыктоого жардам берет. Мындан тышкары, антиоксиданттык жана сезгенүүгө каршы таасири бар.
Нутрициологдун айтымында, А витаминге бай кызыл түстөгү азыктар, мисалы, дарбыз, помидор, кызыл калемпир уулуу заттар менен шишиктерден арылууга жардам берип, териге жаркыраган өң берет.
Ошондой эле В витамини клеткалардын калыбына келишине көмөктөшүп, организмдеги зат алмашуу процесстерин тездетет. Ал жумуртканын сарысында, авокадо, спаржа, козу карын, кызылча жана бадамда болот.
Мындан сырткары, күнүмдүк рациондо белок болушу шарт. Ал этте, балыкта жана деңиз азыктарында бар.
Адис организмдеги айрым заттардын жетишсиздигин толтуруу үчүн темир, цинк, марганец жана магний алып ичсе болорун айтты. Алар коллагендин иштелип чыгышына жардам берет.
20 Жалган Куран 2023, 12:55