https://sputnik.kg/20230812/kholesterin-zhurok-dietolog-koon-1077767852.html
Холестеринди азайтат. Диетолог коондун пайдасы тууралуу айтып берди
Холестеринди азайтат. Диетолог коондун пайдасы тууралуу айтып берди
Sputnik Кыргызстан
Коондун артынан муздак суу, сүт же алкоголдук ичимдик ичүүгө болбойт. 12.08.2023, Sputnik Кыргызстан
2023-08-12T08:37+0600
2023-08-12T08:37+0600
2023-08-12T08:37+0600
россия
коон
диетолог
ден соолук
туура тамактануу
https://sputnik.kg/img/07e7/08/0b/1077767680_0:177:3011:1871_1920x0_80_0_0_dae173c655e8c5ea1c877c6cf25e8a4b.jpg
БИШКЕК, 12-авг. — Sputnik. Диетолог Орли Васид Мизрахи Доктор Питер басылмасындагы маегинде коондун ден соолукка пайдалуу жактарын санап берди.Коон — калориясы аз, А жана С, В группасындагы витаминдерге, фолий кислотасына бай пайдалуу жемиш. Анда натрий жана май аз көлөмдө болот, ал эми калий менен фосфор, магний менен кальций көп.Ич катууну алдын алатКоонду тамак-ашта колдонуу менен ич катууну алдын алса болот. Мындан тышкары, бул жемиш көпкө чейин ток кармайт.Тери менен көзгө пайдалууКоондогу зеаксантин жана лютеин антиоксиданттары көздү коргойт. Ошондой эле С витамини катаракта оорусун басаңдатары далилденген. Ал ошондой эле тери менен чачка керектүү болгон коллагендин түзүлүшүнө жардам берет.Жүрөктү коргоп, холестерин менен кан басымды түшүрөтЖемиштин курамындагы бета-каротин жүрөк кан тамыр ооруларына жана ракка кабылуу коркунучун төмөндөтөт. Ал эми клетчатка, С витамини жана калий жүрөктү коргоп, холестеринди төмөндөтөт.Туура убакта жеңизКоонду башка азыктардан бөлөк, өзүнчө жеш керек. Бирок эч убакта ачкарын жебеңиз. Ал жакшы сиңиши үчүн тамактан кийин бир сааттан соң жеген сунушталат. Ошондой эле коондун артынан муздак суу, сүт же алкоголдук ичимдик ичүүгө болбойт. Анткени ашказан ооруп калышы ыктымал.
https://sputnik.kg/20230227/dietolog-achkaryn-citrus-ashkazan-tamaktanuu-1073179790.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e7/08/0b/1077767680_141:0:2872:2048_1920x0_80_0_0_e69cef5a564a5a28dbc79a17b82ad3e5.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
россия, коон, диетолог, ден соолук, туура тамактануу
россия, коон, диетолог, ден соолук, туура тамактануу
Холестеринди азайтат. Диетолог коондун пайдасы тууралуу айтып берди
Коондун артынан муздак суу, сүт же алкоголдук ичимдик ичүүгө болбойт.
БИШКЕК, 12-авг. — Sputnik. Диетолог Орли Васид Мизрахи Доктор Питер басылмасындагы маегинде коондун ден соолукка пайдалуу жактарын санап берди.
Коон — калориясы аз, А жана С, В группасындагы витаминдерге, фолий кислотасына бай пайдалуу жемиш. Анда натрий жана май аз көлөмдө болот, ал эми калий менен фосфор, магний менен кальций көп.
Коонду тамак-ашта колдонуу менен ич катууну алдын алса болот. Мындан тышкары, бул жемиш көпкө чейин ток кармайт.
Тери менен көзгө пайдалуу
Коондогу зеаксантин жана лютеин антиоксиданттары көздү коргойт. Ошондой эле С витамини катаракта оорусун басаңдатары далилденген. Ал ошондой эле тери менен чачка керектүү болгон коллагендин түзүлүшүнө жардам берет.
Жүрөктү коргоп, холестерин менен кан басымды түшүрөт
Жемиштин курамындагы бета-каротин жүрөк кан тамыр ооруларына жана ракка кабылуу коркунучун төмөндөтөт. Ал эми клетчатка, С витамини жана калий жүрөктү коргоп, холестеринди төмөндөтөт.
Коонду башка азыктардан бөлөк, өзүнчө жеш керек. Бирок эч убакта ачкарын жебеңиз. Ал жакшы сиңиши үчүн тамактан кийин бир сааттан соң жеген сунушталат. Ошондой эле коондун артынан муздак суу, сүт же алкоголдук ичимдик ичүүгө болбойт. Анткени ашказан ооруп калышы ыктымал.
27 Бирдин айы 2023, 09:09