https://sputnik.kg/20240322/den-sooluk-daryger-1083631295.html
Ден соолукту бекемдөө үчүн ар дайым жеп турууга сунушталган үч азык
Ден соолукту бекемдөө үчүн ар дайым жеп турууга сунушталган үч азык
Sputnik Кыргызстан
Бул жашылчалар кандагы холестеринди азайтып, ракты алдын алууга жардам берет 22.03.2024, Sputnik Кыргызстан
2024-03-22T09:53+0600
2024-03-22T09:53+0600
2024-03-22T09:53+0600
туура тамактануу
ден соолук
дарыгер
https://sputnik.kg/img/07e8/03/15/1083633243_0:781:2251:2047_1920x0_80_0_0_8b62530ea8c4a59100fba9dc5fb2453f.jpg
БИШКЕК, 22-мар. — Sputnik. Күнүмдүк тамактанууга витамин, минерал жана клетчаткага бай азыктарды сөзсүз түрдө колдонуу керек. Бул тууралуу дарыгер Дебора Ли айтканын "Доктор Питер" басылмасы жазды. Адистин айтымында, рациондо төмөнкү үч азык ар дайым болушу зарыл.Брюссель капустасыКапустанын бул түрү стресс менен өнөкөт ооруларды алдын ала турган антиоксиданттарга бай. Дарыгер азыкты үзбөй жегенде рактын өрчүшүн басаңдатууга болорун айткан. Адис брюссель капустасын жумасына эки-үч жолу 80 граммдан жеп турууну сунуштайт. Бирок андан көп жегенге болбойт, себеби ичти көптүрүшү мүмкүн.ШпинатШпинат — темир менен магнийдин булагы. Анын курамында ошондой эле калий, лютеин жана антиоксиданттар бар. Алар өнөкөт оорулардан сактап, мээнин иштешине жардам берет. Мындан тышкары, шпинаттагы А, С жана К витаминдери иммунитетти көтөрөт. Адис бул азыкты жумасына эки-үч жолу эки аш кашык жеп турууну сунуштайт. Мында да аша чаап кетпеш керек, шпинатты көп жеп алганда ич ооруйт. Бөйрөгүндө ташы барларга сунушталбайт.БаклажанРактан оолак болууга жардам берген азык. Курамында антоциан бар. Ал өз кезегинде жүрөк-кан тамыр ооруларын алдын алат. Ошондой эле андагы хлороген кислотасы холестеринди төмөндөтөт. Дарыгер баклажандын үчтөн бир бөлүгүн күндө жеп турууну сунуштайт. Бирок ашказан жарасы, гастрит менен жабыркагандарга жегенге болбойт.
https://sputnik.kg/20240313/stomatologdun-keneshi-1083374836.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e8/03/15/1083633243_0:180:2251:1868_1920x0_80_0_0_43ff138fc624f73f9ccf2ee65ea7bfea.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
туура тамактануу, ден соолук, дарыгер
туура тамактануу, ден соолук, дарыгер
Ден соолукту бекемдөө үчүн ар дайым жеп турууга сунушталган үч азык
Бул жашылчалар кандагы холестеринди азайтып, ракты алдын алууга жардам берет
БИШКЕК, 22-мар. — Sputnik. Күнүмдүк тамактанууга витамин, минерал жана клетчаткага бай азыктарды сөзсүз түрдө колдонуу керек. Бул тууралуу дарыгер Дебора Ли айтканын
"Доктор Питер" басылмасы жазды.
Адистин айтымында, рациондо төмөнкү үч азык ар дайым болушу зарыл.
Капустанын бул түрү стресс менен өнөкөт ооруларды алдын ала турган антиоксиданттарга бай. Дарыгер азыкты үзбөй жегенде рактын өрчүшүн басаңдатууга болорун айткан. Адис брюссель капустасын жумасына эки-үч жолу 80 граммдан жеп турууну сунуштайт. Бирок андан көп жегенге болбойт, себеби ичти көптүрүшү мүмкүн.
Шпинат — темир менен магнийдин булагы. Анын курамында ошондой эле калий, лютеин жана антиоксиданттар бар. Алар өнөкөт оорулардан сактап, мээнин иштешине жардам берет. Мындан тышкары, шпинаттагы А, С жана К витаминдери иммунитетти көтөрөт. Адис бул азыкты жумасына эки-үч жолу эки аш кашык жеп турууну сунуштайт. Мында да аша чаап кетпеш керек, шпинатты көп жеп алганда ич ооруйт. Бөйрөгүндө ташы барларга сунушталбайт.
Рактан оолак болууга жардам берген азык. Курамында антоциан бар. Ал өз кезегинде жүрөк-кан тамыр ооруларын алдын алат. Ошондой эле андагы хлороген кислотасы холестеринди төмөндөтөт. Дарыгер баклажандын үчтөн бир бөлүгүн күндө жеп турууну сунуштайт. Бирок ашказан жарасы, гастрит менен жабыркагандарга жегенге болбойт.