00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
6 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Көз мончок
Туура макияж жасоонун сырлары — быйыл кандай макияж модада?
15:04
50 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
ПРООН мектепте окуучуларга тамак уюштурууда 900 мектепти камсыздайт
17:31
26 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Киноблог
Нуар под дождем: режиссер о необычном проекте
18:06
46 мин
Новости науки и новых технологий
Что будет с нашим Солнцем через миллиарды лет?
18:52
4 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Дарыгер бир адам канча шишкебек жесе болорун айтып берди

© Sputnik / Алексей Филиппов / Медиабанкка өтүүШишкебек. Архивдик сүрөт
Шишкебек. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 28.04.2024
Жазылуу
Шишкебек туздуу болгондуктан дасторконго туздалган бадыраң жана маринаддарды коюунун кажети жок.
БИШКЕК, 28-апр. — Sputnik. Бир адам жей турган шишкебектин порциясы 150 граммдан ашпашы керек, ал эми канчалык майлуу болсо, ошончо аз желгени дурус. Бул тууралуу Москванын Саламаттык сактоо департаментинин штаттан тышкаркы адиси Андрей Тяжельников айтып бергенин РИА Новости жазды.
"Шишкебектин бир порциясы 150 граммдан ашпашы керек. Майлуулугу андан да аз болгону оң. Айрымдар аны нансыз жей алышпайт. Ал үчүн биринчи сорттогу буудай унунан жасалган нанды эмес, башка дандар аралашкан кара ундун нанын тандоо зарыл", — деген Тяжельников.
Ошондой эле ал шишкебек туздуу болгондуктан дасторконго туздалган бадыраң жана маринаддарды коюунун кажети жок экенин айткан. Бадыраң, помидор, редиска, жашылчалардын отко какталып бышырылгандарын столго койсо туура болору белгиленген.
Дарыгер шишкебек соустарына да кылдаттык менен мамиле керектигин айтып, даяр соустарда туз, шекер ашыгы менен болорун, майонез майлуу экенин эске алууну кошумчалаган.
Шишкебек. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 29.04.2023
Шишкебекке этти кантип туура тандаш керек? Гастроэнтерологдун кеңеши
Жаңылыктар түрмөгү
0