00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Максимальный репост
16:04
45 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
9 мин
Тема дня
Итоги Российско-Кыргызского медиафорума: как медиа формируют ценности молодежи?
18:11
39 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
6 мин
Туяк
Орто Азияда кыз-келиндердин арасынан чыккан биринчи хирург, академик Какиш Рыскулова
19:07
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:00
4 мин
Об экономике и не только
Продвижение идей Великого Турана — каковы цели Турции в ЦА?
20:04
55 мин
Ачык кеп
ВИЧ менен ооругандардын арасында жаңы төрөлгөн баладан карыяларга чейин бар
23:04
44 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Дарыгер бир адам канча шишкебек жесе болорун айтып берди

© Sputnik / Алексей Филиппов / Медиабанкка өтүүШишкебек. Архивдик сүрөт
Шишкебек. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 28.04.2024
Жазылуу
Шишкебек туздуу болгондуктан дасторконго туздалган бадыраң жана маринаддарды коюунун кажети жок.
БИШКЕК, 28-апр. — Sputnik. Бир адам жей турган шишкебектин порциясы 150 граммдан ашпашы керек, ал эми канчалык майлуу болсо, ошончо аз желгени дурус. Бул тууралуу Москванын Саламаттык сактоо департаментинин штаттан тышкаркы адиси Андрей Тяжельников айтып бергенин РИА Новости жазды.
"Шишкебектин бир порциясы 150 граммдан ашпашы керек. Майлуулугу андан да аз болгону оң. Айрымдар аны нансыз жей алышпайт. Ал үчүн биринчи сорттогу буудай унунан жасалган нанды эмес, башка дандар аралашкан кара ундун нанын тандоо зарыл", — деген Тяжельников.
Ошондой эле ал шишкебек туздуу болгондуктан дасторконго туздалган бадыраң жана маринаддарды коюунун кажети жок экенин айткан. Бадыраң, помидор, редиска, жашылчалардын отко какталып бышырылгандарын столго койсо туура болору белгиленген.
Дарыгер шишкебек соустарына да кылдаттык менен мамиле керектигин айтып, даяр соустарда туз, шекер ашыгы менен болорун, майонез майлуу экенин эске алууну кошумчалаган.
Шишкебек. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 29.04.2023
Шишкебекке этти кантип туура тандаш керек? Гастроэнтерологдун кеңеши
Жаңылыктар түрмөгү
0